Ţigăreanu Matei, an II, master, pictură – No Regrets / Stătică Anca, an I, master, sculptură – In this Realm

Galeria Casa Matei găzduieşte joi, 18 mai 2017, cu începere de la ora 19, vernisajul expoziţiilor semnate de Ţigăreanu Matei, an II, master, pictură – No Regrets şi Stătică Anca, an I, master, sculptură – In this Realm, proiecte aflate în competiţia “EXPO MARATON 2017”, ediţia a VII-a, manifestare realizată anul acesta cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

No Regrets, proiectul semnat de Matei Ţigăreanu prezinta o meditaţie asupra  contextului social prin intermediul analizei subiective a diferitelor imagini întâlnite în mediul înconjurător. Prin abordarea de teme sociale ori asocieri bizare de personaje, tânărul masterand creează un univers de situaţii. Create dintr-o perspectivă ironică, lucrările caută să redea fragmente din vieţile unor oameni, prin ilustrarea spaţiilor în care îşi desfăşoară rutina zilnică şi a situaţiilor uneori aberante în care se găsesc. Compoziţiile sunt statice şi, asemenea unor fotografii, captează momente atât din spaţiul intim, cât şi din cel urban în care artistul se manifestă: lucrările sunt fragmente surprinse ca un colaj şi prezintă momentele reprezentative ale unei aşa-zise călătorii.

In this Realm este proiectul Ancăi Stătică care propune o realitate diferită ce are la bază lucruri comune din viaţa de zi cu zi transformate în metafore pentru a se încărca cuun sens diferit.  Privitorul este invitat să descopere această lume pas cu pas, de la ansamblu la detalii, şi să facă asocieri cu realiatea în care trăim prin prisa propriilor experienţe şi percepţii.

Textul care însoţeşte lucrările şi intervenţiile asupra spaţiului contribuie la crearea unei punţi între lucrări şi declanşarea imaginaţiei privitorului. Intervenţiile au ca scop introspecţia, atragerea atenţiei asupra identităţii individuale, a gândurilor şi a acţiunilor noastre, precum şi implicarea timpului in viaţa noastră.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Programe Culturale şi Comunitare

Tel: 0264/595.021, Fax: 0264/592.890, E-mail: public@uad.ro

Posted in Evenimente UAD