„Şcoala de Grafică din Wrocław”

UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA în colaborare cu Academia de Artă din Wrocław organizează în perioada 20 – 30 aprilie 2017 expoziţia Şcolii de Grafică din cadrul Academiei de Artă din Wrocław. În expoziţie se vor regăsi o serie de afişe şi lucrări de grafică reprezentative pentru instituţia mai sus menţionată, aparţinând cadrelor didactice de la Catedra de Grafică Artistică şi Arte Mediale. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 20 aprilie 2017, ora 18 în Galeria Casa Matei. La eveniment vor fi prezenţi şi opt dintre artiştii expozanţi, printre care şi prof. Jacek Szewczyk, fostul rector al Academiei de Artă din Wrocław.

Evenimentul marchează o nouă colaborare între UAD Cluj-Napoca şi Academia de Artă din Wrocław, instituţii partenere deja din anul 2006. Acesta urmează expoziţiei „Arta cărţii / Bookmacherzy / The Art of the Book” care a fost prezentată la Galeria Casa Matei în luna martie a anului curent şi care a adus în atenţia publicului clujean o serie de cărţi realizate integral în atelierele aparţinând departamentului de graphic design al Academiei de Artă din Wrocław, precum şi cărţi unicat şi ilustraţii.

Pe simezele Galeriei Casa Matei va putea fi admirată o selecţie reprezentativă de afişe şi lucrări de grafică realizate în tehnici tradiţionale aparţinând artiştilor-profesori de la Academia de Artă din Wrocław. Potrivit criticului de artă Dorota Miłkowska, ceea ce uneşte afişele şi graficile prezente în expoziţie este „suprarealismul ca spaţiu lipsit de graniţe, în mijlocul căruia artiştii au putut şi pot în continuare să-şi deruleze povestea, încorporând amintiri, discutând despre temerile şi traumele lor, pentru ca în final, să realizeze o serie de comentarii pe marginea temelor de actualitate, punând astfel baza ideologică a discursului implicat”.

Expoziţia a fi deschisă publicului în perioada 21 – 30 aprilie 2017, între orele 9 – 17.

UAD Cluj-Napoca
Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Programe Culturale şi Comunitare
Tel: 0264-595.021
E-mail: public@uad.ro

Posted in Evenimente UAD