Vernisajul cu numărul doi de pe agenda competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2017”, ediţia a VII-a, va avea loc marţi, 09.05.2017, ora 19:00, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Galeria Casa Matei prezentând expoziţiile semnate de Marin Tincuţa, an III, pictură – Distorted Realities şi Danciu Sebastian, an I, grafică – Sweat.
Proiectul prezentat de Tincuţa Marin în această ediţie a competiţiei Expo Maraton încorporează elemente preluate din arta scenografică, street-art și imagerie cotidiană, trecute prin filtrul postmodern ca modalitate de compunere și prin filtrul expresionist ca modalitate de exprimare picturală.
Picturile ce compun expoziţia cu titlul Distorted Realities coagulează scene care nu se subscriu neapărat unei atitudini estetice, dar delimitează căutarea unui proces foarte personal de fabricare al imaginii. Tincuţa Marin recunoaşte că „pentru mine acest proiect constituie o provocare complexă în căutarea şi dobândirea unui stil propriu de exprimare a stărilor, printr-o abordare artistică proprie cu ajutorul căreia să reușesc să ajung la modalitatea unică de a-mi elibera forța prin gest, ca răspuns la subiectul ales”. Imaginile preluate sunt de-structurate și re-compuse pentru a crea compoziții diverse, magice și pline de dinamism, completând colajele prin elementele de bază ale limbajului pictural-gest, linie, pată și formă.
Subiectul expoziţiei cu titlul Sweat realizată de Sebastian Danciu îl reprezintă skateboarding-ul, considerat un sport de către majoritatea practicanţilor şi suporterilor, însă tratat de către foarte tânărul grafician ca mediu de expresie, cu o valoare egală cu orice altă formă de artă cinetică. Proiectul Sweat se compune dintr-o serie de tiraje, realizate dupa plăci de skateboard pe care Sebastian Danciu le-a folosit personal în decursul a aproximativ 4 ani de practicare a acestui sport extrem, aşezate alături de obiectul imprimat propriu-zis. Proiectul are la bază o tehnică de gravură alternativă. Relief-printing-ul este o tehnică de tipar înalt, în care cerneala e absorbită de hârtie de pe suprafaţa cerneluită, inciziile ramânând neimprimate. Semnul brutal lăsat pe obiectul imprimat este realizat printr-o acţiune mecanică.
Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.
Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Programe Culturale şi Comunitare
Tel: 0264/595.021, Fax: 0264/592.890, E-mail: public@uad.ro