Lansare de carte la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”

În zilele de 3-5 aprilie 2017, maestrul Ion PISO, remarcabilă personalitate artistică, a ținut la Academia de Muzică „Gh. Dima” un curs de măiestrie intitulat Studiul aprofundat al tehnicii vocale.

 Joi, 6 aprilie, la ora 11, în sala „Vasile Herman” a Academiei de Muzică „Gh. Dima”, în cadrul Conferinței Artă și Educație, va avea loc lansarea de carte Grai și cânt, apărută recent la Editura Eikon.
Cartea constituie rodul cercetărilor pe care tenorul Ion PISO le-a întreprins asupra vocii vorbite și cântate, de-a lungul unei îndelungi și strălucitoare cariere artistice și pedagogice. „Conținutul de idei al acestui «manual» reprezintă rezultatul exercitării profesiei în aproape 100 de Teatre Lirice (Opere) pe o perioadă de jumătate de secol, în trei continente, de la Bolshoi Theatre din Moscova la Metropolitan Opera din New-York, precum și de o experiență de pedagog ce a început la Academia de Muzică de la Cluj, încă din anul 1958, cand predam, în calitate de conferențiar universitar”, ne spune însuși autorul.
La lansare vor participa acad. dr. Ioan Aurel POP, rectorul UBB, prof.univ.dr. Vasile JUCAN, rectorul Academiei de Muzică, prof. univ.dr. Nelida NEDELCUȚ, conf.univ.dr. Anca MIHUȚ, în calitate de moderator, precum și dr. Rodica MUREȘAN, medic-primar ORL, foniatru, de la Clinica ORL Cluj, care va face o prezentare a cărții și dl. Valentin ADJER, directorul Editurii Eikon.
Posted in Evenimente ANMGD