Il Movimento delle Cose, 2 noiembrie – 4 decembrie 2016


2 noiembrie – 4 decembrie 2016

Muzeul de Arta Cluj
Organizator: Galeria IAGA Contemporary Art

il-movimento-delle-coseLuând naștere din strânsa colaborare a Directorul Muzeului de Artă Cluj Napoca, Dl. Lucian Nastasă-Kovacs, Prof. Univ. Dr. Ioan Sbarciu, și Galeria IAGA Contemporary Art, expoziția se prezintă ca o întâlnire extraordinară a capodoperelor artei moderne internaționale: aproximativ 25 de lucrări, la cel mai înalt nivel, create între anii ’60 și prezent, de către cei mai cunoscuți artiști ai perioadei de după cel de-al doilea Război Mondial.

Curatoriata de Olimpia Bera, Bogdan Iacob și Walter Bonomi și în strânsă legătură cu Muzeul de Artă Cluj Napoca, expoziția prezintă publicului o relație interesantă între limbaje artistice diferite, plecând de la pictura poetică, ca alphabet, semn, gest, ajungându-se la o artă cinetică și conceptuală, limbaje regăsite în lucrările artiștilor expuși: Carla Accardi, Sam Francis, Emilio Scanavino, Ioan Sbarciu, Victor Vasarely, Emilio Vedova, Penck, Bruno Munari, Rainer Arnulf, Keith Hering, Dadamaino, Gino de Dominicis, Shiraga Kazuo, Manfredo Massironi, César.

Expoziția nu este o simplă oportunitate de “a vedea” capodopere de artă, ci și de a învăța să vezi ceea ce nu se vede: emoția căutării, descoperirea dorinței, curajul alegerilor, responsabilitatea activității artistului.

Posted in Evenimente UAD