David Gabriela-Elena, an II, master, pictură – Les Baigneuses / Ciorea Emilia, an II, grafică – Cum?

Galeria Casa Matei găzduieşie marţi, 30 mai 2017 cu începere de la ora 19 ultimul vernisaj din cadrul celei de a şaptea ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2017”. David Gabriela-Elena şi Ciorea Emilia vor fi prezente cu lucrări pe simezele galeriei, într-o ultimă confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este aşteptat să voteze proiectul preferat.

Despre proiectul său Les Baigneuses, David Gabriela-Elena spune că „Proiectul prezintă o serie de lucrări în care sunt reprezentate compoziții dinamice unde privirea este solicitată de înșiruiri de plinuri și goluri, vibrații ale culorii care oscilează de la un element la altul. Cu ajutorul corpurilor feminine, se doreste a se reprezenta o lume liberă, utopică, unde omul nu este constrâns de sociatate, reguli și legi”. În această serie de lucrări, senzualitatea formelor este creată din straturi de culoare, nuanțe saturate amestecate cu brunuri. Femeile trebuie să cucerească publicul prin formele răsucite și voluptoase, mișcările să fie lascive, fără inhibiții având atitudinea Olympiei lui Manet.

Ansamblul de lucrări denumit Cum?, aparţinând Emiliei Ciorea, este o serie de cinci animaţii create în tehnică digitală sub formă de flipbook-uri și un goblen. Flipbook-urile sunt cărți animate, care, odată răsfoite dinspre sfârşit spre început creează mișcare. Temele principale sunt erotismul explicit, activitățile sexuale omenești, cu sau fără precedent. Titlul are două conotații: cum, în limba română, este un adverb care poate realiza o interogare asupra unui lucru necunoscut. “Cum procedăm? Care sunt posibilitățile? În ce mod?”. În limba engleză, cum reprezintă lichidul seminal, un element  definitoriu al ansamblului de lucrări și al actului sexual, în general.

Cele două expoziţii marchează finalul competiţiei Expo Maraton 2017 ai căror câştigători vor fi anunţaţi şi premiaţi miercuri, 31 mai 2017, ora 19 în Sala Mare a Casei Matei în cadrul Festivitaţii de premiere.

Până atunci însă, Galeria Casa Matei vă aşteaptă şi mâine să participaţi la evenimentele serii de 30 mai 2017 şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Proiecte Culturale şi Comunitare

Tel: 0264/595.021, Fax: 0264/592.890, E-mail: public@uad.ro

Posted in Evenimente UAD