Cele Mai Frumoase Cărți din România

Asociația pentru Performanță şi Cultură în parteneriat cu Universitatea de Artă şi Design Cluj – Napoca organizează în perioada 11 – 25 mai 2017 expoziția Cele Mai Frumoase Cărți din România. Selecția 2016.

CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI DIN ROMÂNIA vin la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, într-o expoziție la Departamentul Grafică, Pța. Unirii nr. 31, etaj 1. Vă așteptăm pe tot parcursul zilei.

Studenţi, profesori, artişti, iubitori de carte, design și arte vizuale au ocazia, în perioada 11 – 25 mai, să răsfoiască lucrările nominalizate și premiate în cadrul ediţiei 2016 a Concursului naţional de design de carte Cele Mai Frumoase Cărţi din România, de către un juriu internaţional, format din specialişti din domeniul cărţii, designeri, artişti, editori.

Dintre cărțile premiate amintim: Marele Premiu: „Tzara. Dada. Etc.”, Premiul pentru Album: „RO_Archive: O arhivă a României în tranziție”, Premiul pentru Tânăr Designer — Mihai Șovăială, cu publicația „Perimetru Sigur / Safe Perimeter”, Premiul pentru Ilustrație de Carte:„Povești din Calendar” – Veronica Neacșuşi„Kiralylany a Langpalotaban, erdelyi szasz nepmesek” – Kűrti Andrea, Premiul Carte pentru Copii: „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”, Premiul pentru Experiment Tipografic: „Degradări termice ireversibile. Partea tehnică (vol 1)” / „Degradări termice ireversibile. Partea subiectivă (vol 2)”, Premiul pentru Publicații Periodice / Reviste: DoR (Decât o Revistă #20 — #25),Mențiunea pentru Carte de Artist: „Calaiacanaia”, Mențiunea pentru Ilustrație Foto: „Post-Industrial Stories”, Mențiunea pentru Roman Grafic: „Turb@”

Intrarea este liberă.
Vă aşteptăm cu drag !

Expoziția face parte din proiectul Cele mai frumoase cărți itinerante, proiect cultural co – finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Detalii:
http://celemaifrumoasecarti.ro/2016/09/finalistii-2016/
http://celemaifrumoasecarti.ro/2016/09/premii-2016/
http://celemaifrumoasecarti.ro/celemaifrumoase/

Posted in Evenimente UAD