A group of six – concertul tinerilor compozitori din Cluj și Budapesta

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj vă invită joi, 23 februarie, ora 19:00 la concertul de muzică contemporană susținut de ansamblul AdHOC, condus de tânărul dirijor Matei Pop.

Evenimentul se va desfășura sub genericul A group of six și se se dorește a fi un dialog componistic între reprezentanți ai unei foarte tinere generații de compozitori aflați în plină afirmare, provenind din apreciatele școli de compoziție ale Academiei de Muzică „Liszt Ferenc” din Budapesta și Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Ideea concertului aparține lui Márton Szőcs, absolvent al AMGD (vioară) și fost student la clasa de compoziție clujeană, actualmente masterand în compoziție la Academia „Liszt Ferenc”; cei doi tineri compozitori budapestani (Máté Balogh, Péter Tornyai)  și cei trei clujeni (Alexandru Murariu, Aurelian Băcan, Áron Török-Gyurko) ce i se alătură în program sunt cu toții colegi de generație, legați prin pasiunea iscoditoare pentru sonoritățile contemporaneității: de aici titlul-aluzie al concertului, cu trimitere la cunoscutul grup de compozitori francezi din perioada interbelică, „Les Six”.

Ansamblul AdHOC condus de lect. univ. dr. Matei Pop, cu un renume binemeritat pe plan național, este tocmai alegerea potrivită pentru un astfel de program!

Concertul este organizat de Academia de Muzică din Cluj și de Școala doctorală „Sigismund Toduță”, cu sprijinul Fundației COMMUNITAS.

Posted in Evenimente UAD